Geschiedenis

Onder de naam JEUGDMEDIA.NET worden mediacursussen en workshops aangeboden. Jeugdmedia.net heeft ruime ervaring met cursussen en workshops en heeft expertise op het terrein van de daarbij behorende techniek en apparatuur. 

In 2009 werd gestart met KIDS REPORTER, geïnspireerd op het project Wise Kids TV van welzijnsorganisatie Swazoom waar Menno van 2005 tot 2010 werkte. Sinds de start hebben honderden kinderen een videoreportage gemaakt op school, BSO, buurthuis of in hun wijk. 

Met KIDS RADIO maakten meer dan duizend kinderen vanaf 2015 kennis met de magie van radio. Radiolessen werden verzorgd op scholen in Tilburg, Utrecht, Hilversum en de Bilt. In opdracht van basisschool De Vijfhoeven in Tilburg realiseerde Jeugdmedia.net in 2016 een radiostudio voor leerlingen. In Hilversum was KIDS RADIO in schoolvakanties in 2015 en 2016 onderdeel van de tentoonstelling 50 jaar 3FM en was het enkele jaren actief bij Top 2000 Café.

Het workshopaanbod werd in 2018 uitgebreid met KIDS PODCAST waarbij kinderen een verhaal, hoorspel of interview opnemen. Leerlingen van een middelbare school in Baarn namen bijvoorbeeld interviews op over verslaving in samenwerking met de stichting Be Aware.  

In 2019 startten de workshops KIDS DOCUMENTAIRE en FILM KIDS in samenwerking met een basisschool en Wijkspeeltuin De Boog (beide in Utrecht).