film_edited_edited_edited.jpg

In de cursus KIDS FILM maken deelnemers in vijf bijeenkomsten van één uur een creatieve film (bijvoorbeeld een speelfilm) over een onderwerp dat te maken heeft met hun eigen leefwereld. De deelnemers gaan aan de slag als camera- of geluidstechnicus, regisseur, interviewer of acteur.

kids_film-01_edited_edited.png

BIJEENKOMSTEN

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op een vast tijdstip. Dit kan worden aangepast, bijvoorbeeld vanwege leeftijden, soort groep, onderwerp of onderwijsprogramma.


In de eerste bijeenkomst wordt kennisgemaakt en wordt een uitleg gegeven. Deelnemers oefenen in het gebruik van camera en microfoon in de pop-up studio. Taken worden verdeeld en er wordt een verhaal bedacht.
In de tweede bijeenkomst wordt het verhaal uitgewerkt tot een script.
In de derde bijeenkomst wordt gestart met de filmopnames.
In de vierde bijeenkomst worden de filmopnames vervolgd en worden waar nodig verbeteringen aangebracht. Ook is er ruimte voor het inspreken van voice-over teksten die gebruikt kunnen worden in de montage. De montage wordt verzorgd door ons.

In de vijfde bijeenkomst laten de deelnemers het eindresultaat zien aan publiek. Daarna vertellen ze over hun ervaringen. 

Bekijk hier een voorbeeld.