220531960_1968977619931620_6250107467219497925_n_edited.jpg

In de cursus KIDS PODCAST maken deelnemers in vijf bijeenkomsten van één uur een of meerdere podcasts (geluidsopname die via internet wordt beluisterd) over een onderwerp dat hen interesseert en dat te maken heeft met hun eigen omgeving. De deelnemers gaan aan de slag als presentator, technicus, interviewer, redacteur of onderzoeker.

kidsPodcast_logo-2_edited.png

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op een vast tijdstip. Dit kan worden aangepast, bijvoorbeeld vanwege leeftijden, soort groep, onderwerp of onderwijsprogramma. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Meer bijeenkomsten is uiteraard ook mogelijk.

In de eerste bijeenkomst wordt kennisgemaakt en wordt een uitleg gegeven over de techniek. Om te oefenen maken deelnemers in de pop-up geluidsstudio een oefenpodcast waarbij ze zichzelf voorstellen en vertellen over hun eigen leefomgeving en interesses. 

In de tweede bijeenkomst wordt de eigen podcast kritisch beluisterd. Daarna wordt besproken welke onderwerpen geschikt zijn voor de te maken podcast en welke informatiebronnen daarvoor nodig zijn. Er wordt een plan gemaakt en worden informatiebronnen geraadpleegd. Gasten voor vraaggesprekken (interviews) worden uitgezocht en uitgenodigd. 

In de derde bijeenkomst oefenen de deelnemers met elkaar. Met een rollenspel bereiden ze zich voor op de gesprekken met gasten.

In de vierde bijeenkomst worden opnames gemaakt van gesprekken van deelnemers met gasten.  Na afloop monteren wij de podcasts tot een compleet eindproduct.

In de vijfde bijeenkomst laten de deelnemers het eindresultaat horen aan publiek. Daarna vertellen ze over hun ervaringen. Het eindproduct kan zowel openbaar als in een beschermde omgeving gepubliceerd worden via internet. 

Beluister hier twee korte voorbeelden van een podcast.

Kids Podcast Eetstoornis Project verslaving Be Aware 2018Artist Name
00:00 / 04:31
Kids Podcast Verslaving TandartsArtist Name
00:00 / 03:05