DSC08458_edited_edited.jpg

In de cursus KIDS RADIO maken deelnemers in vijf bijeenkomsten van één uur een radioprogramma in de pop-up geluidsstudio. Ze gaan aan de slag als presentator, dj, verslaggever, technicus of producer. Na afloop wordt het product uitgezonden via het online radiostation van Jeugdmedia.net.

Logo Kids Radio_edited_edited_edited.png

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op een vast tijdstip. Dit kan worden aangepast, bijvoorbeeld vanwege leeftijden, soort groep, onderwerp of onderwijsprogramma. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Meer bijeenkomsten is uiteraard ook mogelijk.


In de eerste bijeenkomst wordt kennisgemaakt en wordt een uitleg gegeven over de techniek. Om te oefenen maken deelnemers een geluidsopname waarbij ze zichzelf voorstellen en en vertellen over hun leefomgeving en hun interesses.
In de tweede bijeenkomst wordt de eigen opname kritisch beluisterd. Daarna worden de taken verdeeld. Besproken wordt welke onderwerpen geschikt zijn voor het te maken radioprogramma en welke informatiebronnen daarvoor nodig zijn.
In de derde bijeenkomst wordt besproken welke gasten kunnen worden gevraagd voor een vraaggesprek (interview). Er wordt een plan gemaakt en met gasten worden afspraken gemaakt. 
In de vierde bijeenkomst oefenen de leerlingen met elkaar. Met een rollenspel bereiden ze zich voor op hun radioprogramma. 
In de vijfde bijeenkomst maken deelnemers hun radioprogramma dat op dat moment live wordt uitgezonden via Jeugdmedia.net.

Workshop
De workshop KIDS RADIO duurt één uur. Hierin maken tien deelnemers in de pop-up geluidsstudio een muziekprogramma dat na afloop via het online radiostation van Jeugdmedia.net wordt uitgezonden. Deelnemers gaan de slag als presentator, dj, technicus of producer. Ze kiezen de muziek en bedenken waarover ze gaan praten (bijvoorbeeld moppen of een vraaggesprek). Deelnemers ontvangen hun product als mp3-bestand.

Beluister hier een voorbeeld en bekijk de video van Beeld en Geluid.

Kids Radio voorbeeld 2021Jeugdmedia.net
00:00 / 01:50